sale konferencyjne

POLITYKA PRYWATNOŚCI


25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako "RODO", "ORODO", "GDPR" lub "Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych").

W związku z tym chcielibyśmy poinformować Cię o przetwarzaniu Twoich danych oraz zasadach, na jakich będzie się to odbywało po dniu 25 maja 2018 roku. Poniżej znajdziesz podstawowe informacje na ten temat.


§1. Postanowienia Ogólne

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. informuję, iż:

Administratorem danych jest Solei Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie, ul. Kapelanka 12, NIP: 6751473914, REGON: 122529281. Ochrona danych odbywa się zgodnie z wymogami powszechnie obowiązujących przepisów prawa, a ich przechowywanie ma miejsce na zabezpieczonych serwerach.

Szanujemy prawo do prywatności i dbamy o bezpieczeństwo danych.

Dane osobowe podawane w formularzach strony są traktowane jako poufne i nie są widoczne dla osób nieuprawnionych.

§2. Administrator Danych

Usługodawca jest administratorem danych swoich klientów. Oznacza to, że jeśli wysyłasz dane za pośrednictwem formularzy na naszej stronie, to przetwarzamy Twoje dane takie jak: imię, adres e-mail, adres IP.

Dane osobowe przetwarzane są:
- zgodnie z przepisami dotyczącymi ochrony danych osobowych,
- zgodnie z wdrożoną Polityką Prywatności,
- w zakresie i celu niezbędnym do prawidłowej realizacji Usług świadczonych drogą elektroniczną,
- w zakresie i celu niezbędnym do wypełnienia uzasadnionych interesów (prawnie usprawiedliwionych celów), a przetwarzanie nie narusza praw i wolności osoby, której dane dotyczą,
- w zakresie i celu zgodnym ze zgodą wyrażoną przez Ciebie.

Każda osoba, której dane dotyczą (jeżeli jesteśmy ich administratorem) ma prawo dostępu do danych, sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo sprzeciwu, prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.

Kontakt z osobą nadzorującą przetwarzanie danych osobowych w organizacji Usługodawcy jest możliwy drogą elektroniczną pod adresem e-mail: info@office-krakow.pl.

Zastrzegamy sobie prawo do przetwarzania Twoich danych po cofnięciu zgody tylko w zakresie na potrzeby dochodzenia ewentualnych roszczeń przed sądem lub jeżeli przepisy krajowe albo unijne bądź prawa międzynarodowego obligują nas do retencji danych.

Usługodawca ma prawo udostępniać dane osobowe Użytkownika oraz innych jego danych podmiotom upoważnionym na podstawie właściwych przepisów prawa (np. organom ścigania).

Usunięcie danych osobowych może nastąpić na skutek cofnięcia zgody bądź wniesienia prawnie dopuszczalnego sprzeciwu na przetwarzanie danych osobowych.

Usługodawca nie udostępniania danych osobowych innym podmiotom aniżeli upoważnionym na podstawie właściwych przepisów prawa.

Wdrożyliśmy pseudonimizację, szyfrowanie danych oraz mamy wprowadzoną kontrolę dostępu dzięki czemu minimalizujemy skutki ewentualnego naruszenia bezpieczeństwa danych.

Dane osobowe przetwarzają osoby wyłącznie upoważnione przez nas albo przetwarzający, z którymi ściśle współpracujemy.

POLITYKA PLIKÓW COOKIES


§3. Pliki cookies

Solei Sp. z o.o. wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne pokrewne technologie, aby zapewnić bezpieczeństwo podczas korzystania z naszej strony internetowej, a także świadczyć usługi na najwyższym poziomie, w tym w szczególności w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb Użytkowników.

Zbieramy adresy IP komputerów Użytkowników odwiedzających naszą stronę internetową i niezbędne informacje na temat korzystania z nich. Powyższe dane wykorzystujemy tylko i wyłącznie w celach analitycznych i statystycznych.

Zakres wykorzystania plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki. Bez wprowadzenia zmian ustawień, informacje w plikach cookies mogą być zapisywane w pamięci Twojego urządzenia. Jeśli korzystasz z naszej strony internetowej bez zmiany ustawień przeglądarki, oznacza to, że wyrażasz zgodę na otrzymywanie wszystkich plików cookies z naszej strony internetowej. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies.

Ponadto, informujemy, że w myśl art. 18 ust. 6 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną możemy zostać zobowiązani do wydania informacji, w tym w szczególności numeru IP komputera na żądanie uprawnionych, na podstawie przepisów powszechnie obowiązującego prawa, organów państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postepowań.